Pieczywo chrupkie. Pomysły na posiłki.

Pieczywo chrupkie to idealne rozwiązanie dla osób żyjących w biegu. Zawsze świeże, pyszne i chrupiące. Ma swój charakterystyczny smak, który wielu z nas uwielbia, a w połączeniu z oryginalnymi dodatkami możemy stworzyć wiele pysznych kulinarnych rozwiązań. Jeśli lubicie pieczywo tego typu, ale nie macie pomysłu, z czym je podawać, podpowiadamy!

Domowy hummus paprykowy na chrupiącym chlebku z ziarnami

Uwielbiamy hummus i kochamy paprykę, a połączenie ich to czysta eksplozja smaków. Do przygotowania potrzebujecie:

  • Puszkę ciecierzycy
  • Słodką paprykę
  • Olej z pestek winogron
  • Pastę sezamową
  • Cytrynę
  • Sól
  • Pieprz
  • Wodę
  • Chrupak 3 Ziarna

Przygotujcie blender i wrzućcie do niego odsączoną ciecierzycę. Dodajcie 2 łyżki pasty sezamowej, pamiętając o tym, by przed dodaniem dobrze ją wymieszać. Następnie wyciśnijcie do szklanki sok z połowy cytryny i bez pestek przelejcie go do blendera. Dodajcie trzy łyżki oleju, odrobinę wody, by wasza maszyna była w stanie rozdrobnić tę masę oraz przyprawy: 2 łyżeczki słodkiej papryki i sól/pieprz do smaku. Hummus podawajcie na pieczywie chrupkim Chrupak 3 Ziarna w połączeniu z kiełkami rzodkiewki. Pychota!

Pieczywo chrupkie. Pomysły na posiłki.

Dwuskładnikowa pasta twarogowa z wędzoną makrelą

To naprawdę proste i szybkie rozwiązanie. Potrzebujecie jedynie makreli w sosie pomidorowym oraz tłustego twarogu. Najlepszy będzie ten wiejski, prosto z babcinego gospodarstwa, pełen smaku i aromatu. Jeśli nie macie do niego dostępu – spokojnie. Sklepowy również się nada. Przygotowanie naszej pasty jest banalnie proste. Jedyne co musicie zrobić to rozdrobnić makrelę i twaróg, mieszając je ze sobą. Sos pomidorowy będzie łącznikiem naszych produktów. Słyszeliście o takiej kombinacji? Koniecznie posypcie swoje kanapki prażonym słonecznikiem! Mniam!

Pasta z zielonego groszku podana na orkiszowym spodzie

Czas na danie dla fanów groszku. Czy Wy też w dzieciństwie wyjadaliście groszek z sałatki jarzynowej? Jeśli tak, ta pasta to spełnienie Waszych dziecięcych marzeń. Do jej przygotowania potrzebujecie:

  • Zielony groszek – około 2 szklanki
  • Czosnek
  • Jogurt naturalny
  • Majonez
  • Musztardę
  • Sól i pieprz
  • Chrupak Orkisz & Słonecznik

Groszek (możecie użyć tego z puszki lub mrożonego, który oczywiście ugotujecie i zostawicie do ostygnięcia) przekładamy do misy blendera. Dodajcie do niego przeciśnięty przez specjalną praskę czosnek oraz przyprawy. Na koniec dodajcie po jednej łyżce majonezu, jogurtu i musztardy. Pasta z groszku świetnie smakuje w połączeniu w chlebkiem Chrupak Orkisz & Słonecznik oraz pomidorem malinowym i czarnuszką.

 

Pieczywo chrupkie z makową pastą jajeczną i suszonymi pomidorami

Pieczywo Chrupak w połączeniu z makową pastą jajeczną i suszonymi pomidorami to raj dla podniebienia. Tu nie ma rzeczy, która by nie pasowała! Przygotujcie sobie:

  • Ugotowane na twardo jajka
  • Majonez
  • Musztardę
  • Sól i pieprz
  • Mak
  • Suszone pomidory
  • Kiełki brokuła

Ugotowane jajka pokrójcie w drobną kostkę i dodajcie do nich mak, musztardę oraz majonez, a następnie doprawcie solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Tak przygotowaną pastą posmarujcie swoje pieczywo chrupkie. Ułóżcie na nim suszone pomidory pokrojone na mniejsze kawałki i ozdóbcie kiełkami. To prawdziwe „niebo w gębie”!

Która propozycja skradła Wasze serce?