Pieczywo chrupkie. Pomysły na posiłki.
Pieczywo chrupkie to idealne rozwiązanie dla osób żyjących w biegu. Zawsze świeże, pyszne i chrupiące. Ma swój charakterystyczny smak, który wielu z nas uwielbia, a w połączeniu z oryginalnymi dodatkami możemy stworzyć wiele pysznych kulinarnych rozwiązań. Jeśli lubicie pieczywo tego typu, ale nie macie pomysłu, z czym je podawać, podpowiadamy!
Domowy hummus paprykowy na chrupiącym chlebku z ziarnami
Uwielbiamy hummus i kochamy paprykę, a połączenie ich to czysta eksplozja smaków. Do przygotowania potrzebujecie:
- Puszkę ciecierzycy
- Słodką paprykę
- Olej z pestek winogron
- Pastę sezamową
- Cytrynę
- Sól
- Pieprz
- Wodę
- Chrupak 3 Ziarna
Przygotujcie blender i wrzućcie do niego odsączoną ciecierzycę. Dodajcie 2 łyżki pasty sezamowej, pamiętając o tym, by przed dodaniem dobrze ją wymieszać. Następnie wyciśnijcie do szklanki sok z połowy cytryny i bez pestek przelejcie go do blendera. Dodajcie trzy łyżki oleju, odrobinę wody, by wasza maszyna była w stanie rozdrobnić tę masę oraz przyprawy: 2 łyżeczki słodkiej papryki i sól/pieprz do smaku. Hummus podawajcie na pieczywie chrupkim Chrupak 3 Ziarna w połączeniu z kiełkami rzodkiewki. Pychota!
Dwuskładnikowa pasta twarogowa z wędzoną makrelą
To naprawdę proste i szybkie rozwiązanie. Potrzebujecie jedynie makreli w sosie pomidorowym oraz tłustego twarogu. Najlepszy będzie ten wiejski, prosto z babcinego gospodarstwa, pełen smaku i aromatu. Jeśli nie macie do niego dostępu – spokojnie. Sklepowy również się nada. Przygotowanie naszej pasty jest banalnie proste. Jedyne co musicie zrobić to rozdrobnić makrelę i twaróg, mieszając je ze sobą. Sos pomidorowy będzie łącznikiem naszych produktów. Słyszeliście o takiej kombinacji? Koniecznie posypcie swoje kanapki prażonym słonecznikiem! Mniam!
Pasta z zielonego groszku podana na orkiszowym spodzie
Czas na danie dla fanów groszku. Czy Wy też w dzieciństwie wyjadaliście groszek z sałatki jarzynowej? Jeśli tak, ta pasta to spełnienie Waszych dziecięcych marzeń. Do jej przygotowania potrzebujecie:
- Zielony groszek – około 2 szklanki
- Czosnek
- Jogurt naturalny
- Majonez
- Musztardę
- Sól i pieprz
- Chrupak Orkisz & Słonecznik
Groszek (możecie użyć tego z puszki lub mrożonego, który oczywiście ugotujecie i zostawicie do ostygnięcia) przekładamy do misy blendera. Dodajcie do niego przeciśnięty przez specjalną praskę czosnek oraz przyprawy. Na koniec dodajcie po jednej łyżce majonezu, jogurtu i musztardy. Pasta z groszku świetnie smakuje w połączeniu w chlebkiem Chrupak Orkisz & Słonecznik oraz pomidorem malinowym i czarnuszką.
Pieczywo chrupkie z makową pastą jajeczną i suszonymi pomidorami
Pieczywo Chrupak w połączeniu z makową pastą jajeczną i suszonymi pomidorami to raj dla podniebienia. Tu nie ma rzeczy, która by nie pasowała! Przygotujcie sobie:
- Ugotowane na twardo jajka
- Majonez
- Musztardę
- Sól i pieprz
- Mak
- Suszone pomidory
- Kiełki brokuła
Ugotowane jajka pokrójcie w drobną kostkę i dodajcie do nich mak, musztardę oraz majonez, a następnie doprawcie solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Tak przygotowaną pastą posmarujcie swoje pieczywo chrupkie. Ułóżcie na nim suszone pomidory pokrojone na mniejsze kawałki i ozdóbcie kiełkami. To prawdziwe „niebo w gębie”!